marți, 2 iulie 2013

Cum poti mari pozitia site-ului in topul Alexa

Cel mai important lucru de stiut este modul in care este calculat rank-ul Alexa: pozitia site-ului este determinata de traficul pe care il genereaza si care este contorizat de algorimtii Alexa. Acesta este contorizat prin Alexa Toolbar.

Pe langa trafic mai puteti face cateva mici artificii care sa va ajute:
  1.  Inregistrati site-ul pe Alexa.com
Dupa ce va deschideti un cont veti putea adauga din panoul de control site-ul vostru la fel ca si in Google Webmaster Tools.  Acest lucru va ajuta sa modificati o serie de informatii publice despre site.
  1. Adaugati widget-ul Alexa pe site
Acest widget va ajuta sa contorizati vizitele celor care nu au instalat toolbar-ul Alexa. In plus ofera si cateva informatii utile pentru vizitatori.
  1. Scrieti despre Alexa pe site
Nu este un lucru verificat dar multi spun ca ajuta foarte mult ca de pe site-ul vostru sa fie cel putin un link catre alexa.com.
  1. Obtineti review-uri pe Alexa.com
Incercati sa convingeti cunoscutii sau partenerii sa scrie review-uri pentru site-ul vostru pe Alexa.com


Pozitia in topul Alexa este la fel de importanta ca si Pagerank-ul de la Google. Un site important va ocupa cu siguranta un loc fruntas in acest top. Trebuie retinut insa ca cel mai important lucru care va ajuta sa urcati in top sunt vizitatorii site-ului si modul in care acestia interactioneaza cu site-ul (timp mediu petrecut pe o pagina, bounce rate-ul etc.).

Cresterea in top ar trebui sa vina de la sine si sa nu fie fortata. Se considera ca un site trebuie sa fie cel putin in primele 100.000 de rezultate pentru a fi considerat important. Daca analizati topul veti vedea ca pe primele pozitii sunt site-ui ca facebook, youtube, google... giganti cu care nu va puteti lupta. Partea buna este ca au si topuri pe tari sau categorii. In aceste topuri puteti urca foarte usor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu