sâmbătă, 22 iunie 2013

Cele mai bune instrumente pentru SEO

Optimizarea pentru motoarele de cautare este foarte importanta pentru un site web. Fara optimizare si promovare site-ul este inutil, daca nu ocupa rezultate fruntase in motoarele de cautare nu va aduce un profit foarte mare.

Am sa va prezint cateva unelte SEO pe care le consider indispensabile oricarei persoane care se ocupa de SEO, indiferent de nivelul la care se afla.

1. Google Webmaster Tools
In optimizarea si promovarea unui site cel mai important lucru este sa stiti cum sa urmariti si interpretati rezultatele. O campanie SEO este inutila daca nu puteti analiza rezultatele si modifica pe parcurs parametrii campaniei. In Google Webmaster Tools puteti urmari foarte multe elemente cheie pentru o campanie SEO.

2. Adwords Keyword Tool
Pe baza acestei unelte SEO puteti vedea numarul de cautari pe care il au cuvintele cheie vizate de campanie in Google pe plan local si international. Veti putea gasi alternative la cuvintele alese care vor permite o urcare in rezultate mult mai usoara sau puteti gasi cuvinte noi care sa se potriveasca profilului site-ului din campanie.

3. Google Analytics
Este o aplicatie gratuita online care va ofera informatii despre vizitatorii site-ului. Orice campanie de promovare online trebuie sa includa inscrierea in Google Analytics. Acesta ar trebui sa fie primul pas. Informatiile din Analytics ar trebui analizate zilnic, eu personal asa fac pentru toate site-urile. Este bine sa fiti mereu la curent cu numarul vizitatorilor si modul in care acestia interactioneaza cu site-ul vostru. Puteti face modificari zilnic asupra acestuia pentru a satisface fiecare vizitator. Tot in Google Analytics puteti vedea, pe langa alte informatii, site-urile care fac trimitere catre site-ul din campanie. Astfel puteti optimiza bugetul de promovare in functie de vizitatorii trimisi de site-urile partenere si calitatea acestora.

Pe langa acestea va recomand sa folositi aplicatia gratuita Rankerizer care va permite sa urmariti pozitia site-ului dupa anumite cuvinte cheie in Google. Este o unealta SEO foarte buna care va arata rezultatele reale si directe ale muncii depuse pentru promovare si optimizare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu